tisdag 31 augusti 2010

Vi fick en fråga

Vi fick frågan om vad som har varit jobbigast i huset och om det har varit värt det att ta ett NNF- hus.

Det jobbigaste momentet har varit att få ordning på alla fönster. Fabriken har satt gipsskivorna i ytterväggarna med en så markant förskjutning att det har krävts en hel del jobb, tålamod och en enorm mängd med spackel för att få det bra.
Jag tycker ändå att det har varit värt det att göra allt jobbet själv. Vi har fått möjlighet att umgås med våra familjer på ett helt annat sätt och vi har fått en delaktighet i huset. Det kommer att kännas mycket bra att få flytta in efter allt man har jobbat med och lagt ner tid på. En annan fördel med att göra jobbet själv är att vi har haft chansen att titta på tapeter i lugn och ro, kunnat ta hem tapetprover och se hur ljuset faller i de olika rummen.

Det har också varit härligt att arbeta sida vid sida med byggarna, få tips och råd och ofta ett gott skratt och fina samtal.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Tusen tack för svaret!
    Vi har i dagarna beställt ett Classic 153, NNF.
    Räknar med en spenderar sommaren 2011 i spackeldamm och sågspån ;-).
    Får då se om LB-Hus då förändrat produktionslinan och erbjuder oss perfekt uppsatta gipsväggar och ett innertak som redan är färdigmålat?...

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att ni har fastnat för LB- hus! 153:an är en fin modell.

    Vore ju inte helt fel om taken hade kommit färdigmålade. Det är inte så tungt att just måla dem, men spacklingen och slipningen av tak är inte så rolig. Vi har fått gå över skruvhålen ca 4 ggr.

    Lycka till med ert nya hus!

    SvaraRadera