fredag 6 augusti 2010

Många bollar i luften

Har varit stiltje i bloggen ett tag nu, men det har varit full aktivitet i huset!
Våra fyra veckors semester börja lida mot sitt slut och vi har fått mycket gjort i huset under denna tiden.

Sovrum 1 är tapetserat!
Tapeten är en Eco White och har en vit botten med ett slags medaljongmönster som skimrar när den blir belyst eller när solen tittar in.
Sovrummet ser väldigt fräscht och stort ut nu och man längtar tills det blir inflytt och man får möblera där inne. Vi har hittat en säng från Mio som har en gavel som följer ryggen så att man kan sitta upp och läsa mot den. Vi har även tänkt att ha gröna detaljer i rummet då vi båda är förtjusta i grönt.

Badrummet har fått en "matta" över golv och väggar, som en fuktspärr kan man väl säga. Ser genast roligare ut istället för Aquapanelen som finns där under.
På måndag kommer golvfirman och lägger kakel och klinkers. Som man längtar!

Tvättstugan har fått en vävbeklädnad som är vitmålad. Även här har man lagt en matta på golvet för att sedan lägga klinkers på den.

Nästan hela köket är uppsatt. Hällen är placerad och vi har fått handtag på våra luckor och lådor. Vi är mer än nöjda med vårt val av ekluckor i köket. Blev fint!
Köket blir nog lite knivigare att tapetsera då det är mycket remsor mellan fönster och dörrar. Får bli en senare utmaning!Vi har sågat upp hål i taket för våra inbyggnadshögtalare i köket. Vi kommer ha ett system vilket gör att vi kan lyssna på samma musik i kök, vardagsrum och badrum eller separata val.

Trappan är monterad i hallen. Vi valde en eklaserad trappa med metallspalje. Kommer att bli riktigt fin när den är färdigmonterad.
I väggen mot vardagsrummet och sovrum 2 har vi skurit fyra hål för infällda led-lampor från Hide-a-lite med belysning som kommer att reflekteras och lysa ner mot trappstegen. Blir nog en mysig effekt.

Putsfirman är helt klara med fasaden och det blev ett underbart helhetsuttryck!
Vi valde en kulör i vitt som är bruten mot det grå hållet. Vit, men inte kritvit kan man väl säga.
Strukturen på putsen är 1 mm.
Trots att vi inte har sett någon kulör eller grovlek på strukturen i verkligheten så blev det precis som vi har tänkt oss.

Ute har det också hänt en del. Vi har planerat att ha en stödmur vid ena sidan av huset vilket en grävare har varit och grävt ut för samt grävt ut ett hål där vi ska placera en trappa.
Vår trädgård kommer att gå i tre olika nivåskillnader. På högra sidan av huset har vi ett berg där vi är sugna på att placera ett litet trädäck ovanpå då tomten sträcker sig en bit över berget.
På andra sidan av huset kommer stödmuren med trappa ner till det lägre etaget.

Vi är väldigt nöjda med LB- hus som leverantör, men dom kunde ha gjort ett mer omsorgsfullt arbete i fabriken för att spara oss som kund lite jobb. Hittills har vi spacklat upp 46 liter spackel och då är inte taket inräknat och bara halva vardagsrummet gjort. Finns lite att jobba med för att förbättra produkten ut mot kund.
Däremot är vi mer än nöjda med våra snickare på plats i huset som står ut med våra extra ändringar och tillägg samt att dom är väldigt behjälpliga.

Mycket är på gång och det är en rolig process att vara delaktig i.
Ett stort tack till våra familjer som är med och hjälper oss i huset och på tomten!
Ni är guld värda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar