torsdag 20 maj 2010

Kakelmöte

Mötet om kakelsättningen är avklarat. Ett väldigt lättsamt och snabbt möte!
Vägen till rätt kakel- och klinkerplatta har dock varit lång. Efter mycket tittande i kataloger, internet och i affärer är vi slutligen klara och helt överens.

Vi har hela tiden varit på det klara med hur vi vill ha det, men det har varit svårt att hitta fina plattor till ett rimligt pris. 300kr/kvm räcker inte så långt och det är något som man bör tänka på och få med i sin kalkyl.

I badrummet har vi valt en platta som heter Sicili Black. Klinkersen blir i 30 x 30 på golvet, mosaik på golvet i duschen för bättre fall och väggarna kommer ha en kakelplatta i måtten 30 x 60 i liggande format.
Snedväggen i badrummet kommer också ha en kakelplatta i storlek 30 x 60, men i en vit matt nyans. Också dessa i liggande format.
Badrummets väggar innefattar 29,20 m2 och golvet 7,50 m2.

Vi har valt Sicili Black även i hallen. Vi kommer att ha 30 x 60 på golvet vilket kommer att ge fyra rader av klinkers. Detta utrymme mäter 2,10 m2. Plattan kommer att läggas med en förskjutning.

Kökets vägg över diskbänken har ett mått på 4,70 m2. Vi har valt en platta som heter Tesela One Gris som går i en ljusare grå nyans vilken kommer passa bra till våra köksluckor i ek. Vi hoppas på en mjukare övergång mellan platta och kökslucka.

I tvättstugan/ klädvården valde vi en enklare platta i 20 x 20 i en ljusare grå nyans med lite färgskiftningar då detta rum angränsar mot köket. Detta för att få mer helhetsintryck.
Plattan heter Elina Grå.
Klädvårdens golv mäter 6,20 m2. Klinkersockel- 8,60 m2.

Nu väntar vi bara på en prisuppgift vad det gäller plattsättningen på de mått som överstiger överenskomna mått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar