söndag 21 mars 2010

Kakel och klinkers

I veckan damp kakel- och klinkerskatalogen ner genom brevinkastet.
Kakel är verkligen en hel djungel av val och möjligheter. Mycket tanke bakom dessa val krävs då det inte är lika lätt att byta ut som en tapet man tröttnat på.

I Lb-hus koncept ingår en summa av 300kr/kvm med normal kakelsättning vilket innebär ett mått av 20x20 per kakelplatta. Redan här spricker vår budget då vi tänkt oss lite större klinkers för att få golvytan att se rymligare ut. Vi har även tänkt oss ett lite avlångt kakel i en vit nyans (fondvägg) och eventuellt ett 30x30 mått på de resterande gråsvarta plattorna.

Vi har tänkt oss mjuka toner i gråsvart och vitt som vi tror ska passa bra till våra badrumsmöbler i valnöt. Neutrala färger håller dessutom bättre i längden och vi kan istället vara djärvare i vårt val av inredning då det mesta passar till dessa färger.

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Är ni säkra på att det är 20x20 som gäller? Vi har fått sätta 30x30 och 15x15 som klinker utan högre kostnad. Däremot får vi betala extra för 30x60 och för mosaiken. Kaklet 25x40 på väggarna kostade inget extra, men det kanske det inte göt för er heller.
    /Carin

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tack för ditt svar!

    Ja det är möjligt att vi blandade ihop de olika storlekarna på kaklet. Får se när vi träffar kakelfirman så vi kan gå genom hur det kommer bli i vårt badrum.

    Mvh/KJ

    SvaraRadera